Checkbiz flyttar till MIMO

Checkbiz, ett företag som levererar och förädlar data, flyttar sitt kontor till MIMO i Mölndal. Lokalen de hyr är 480 kvadratmeter och är belägen på plan 18 utav 18. Företaget tillträder sina lokaler i september 2024.

– Vi har haft ögonen på MIMO en längre tid. Ytorna, konceptet och nära till allt! När vi fick möjligheten att knycka översta våningen så kunde vi inte tacka nej. Den passar perfekt i vår plan kring tillväxt och att erbjuda en attraktiv arbetsplats. Jag och hela personalen är väldigt taggade på flytten, säger Kristoffer Andersson, VD på Checkbiz.

– Vi märker av ett mycket stort intresse för våra MåBraKontor i MIMO. Arbetsgivare idag behöver erbjuda sina anställda en inspirerande och funktionell arbetsmiljö som främjar välmående hos de enskilda medarbetarna. Det är precis denna miljö som Checkbiz kommer att få, och vi är så glada att vi får välkomna dem till MIMO, säger Johanna Hult Rentsch, Head of NCC Property Development Sweden, West.

MIMO omfattar cirka 40 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar. Projektet består av en befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 våningar respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. Läget är citynära med Mölndals resecentrum och Mölndal Galleria direkt utanför dörren. Huset är under byggnation och kommer att färdigställas under 2024.

Uthyrningsgraden uppgår till drygt 30 procent och förutom Checkbiz så är bland andra SATS och Mindpark klara hyresgäster. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.

MIMO är ett MåBraKontor som har utvecklats med fokus på det mänskliga välmåendet. I huset kommer det att finnas en träningsanläggning och hälsosamma matalternativ. Belysning, material, färg, ventilation, sociala utrymmen och andra delar av arbetsupplevelsen har utvärderats noga för att människorna som kommer att vistas i huset ska trivas och må bra. Forskning visar tydligt att människor som trivs på sin arbetsplats bidrar till minskad personalomsättning, hög prestation vilket ökar lönsamheten.

Terrass

Andra intressanta nyheter