Kappahl flyttar sitt huvudkontor till MIMO

NCC har tecknat hyreskontrakt med Kappahl som kommer att flytta sitt huvudkontor till MIMO i Mölndal. Kappahl hyr en kontorsyta som sträcker sig över tre våningsplan – plan 10, 11 och 12. Lokalen omfattar 4351 kvadratmeter och preliminärt tillträde är den 1 januari 2026.

Bildtext: Anna Andihn, HR- och kommunikationsdirektör på Kappahl

– Det är ett fantastiskt kontor med medarbetarnas välmående i fokus som kommer passa Kappahls framtida behov på ett väldigt bra sätt, säger Kappahls vd Elisabeth Peregi.

MIMO omfattar cirka 38 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Projektet består av en befintlig byggnad som renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. Huset planeras att färdigställas under 2024.

Hertz, Axfood, SATS och Mindpark är några sedan tidigare klara hyresgäster och det senaste kvartalet har ytterligare sex företag valt att hyra kontor i MIMO. Uthyrningsgraden uppgår nu till cirka 60 procent.

– Att Kappahl väljer att flytta sitt huvudkontor till MIMO bekräftar den utveckling som blivit allt tydligare sedan pandemin. Företagen behöver kunna samla sina anställda på en plats som är lättillgänglig och attraktiv. Med sitt nya kontor i MIMO får Kappahl just detta och vi på NCC ser verkligen fram emot att få välkomna Kappahls medarbetare, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.

MIMO är utvecklat enligt NCC:s MåBra-metod genom vilken man adderar värde till en fastighet baserat på dess unika förutsättningar. Det innebär bland annat att belysning, material, färg, sociala utrymmen och andra delar av arbetsupplevelsen har utvärderats och anpassats för att människorna som kommer att vistas i huset ska trivas och må så bra som möjligt. I huset kommer det också finnas en träningsanläggning och hälsosamma matalternativ för att ytterligare stärka kontorets betydelse för medarbetarna.

Fastigheten byggs för att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.

MIMO view

Andra intressanta nyheter