Nu byggstartar vi MIMO

– Som en stor aktör i Västsverige fortsätter vi att utveckla Mölndal, en kommun som kan stoltsera med många utmärkelser inom företagande och nöjda invånare. Mölndal har utmärkta kommunikationsmöjligheter och med nya kontorsytor, service och handel ser vi nu till att öka antalet arbetsplatser i staden, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Fastigheterna ligger centralt, precis bredvid Mölndal resecentrum och Mölndals Galleria. Hela projektet har en bruttoareayta om cirka 40 000 kvadratmeter varav uthyrningsbar yta uppgår till cirka 32 000 kvadratmeter. En befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av ett 17 våningar högt hus som inrymmer både kontor och service.

Mölndal kommer att få utökad tågtrafik samt en snabb förbindelse med Landvetter flygplats efter att Trafikverket nyligen beslutade om tågstopp på platsen.

– MIMO utgör den sista pusselbiten i NCC:s utveckling av Mölndals stadskärna. De goda kommunikationerna, moderna och flexibla kontor som sätter det mänskliga välmåendet i centrum samt ett bra serviceutbud kommer stärka området ytterligare för företag som söker en attraktiv plats att etablera sig på, säger Joachim Holmberg.

Uthyrningsgraden uppgår till drygt 30 procent vid starten. MIMO kommer att bli ett NCC MåBraKontor, ett koncept där det mänskliga välmåendet står i centrum med till exempel extra fokus på ljud, ljus och luft. Med bland andra SATS och Mindpark som klara hyresgäster kan MIMO erbjuda träning och co-working på en lättillgänglig plats, granne med resecentrum. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.

Byggnationen startar under hösten och projektet beräknas vara färdigställt 2024.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i andra kvartalet 2021.

Andra intressanta nyheter