Nu välkomnar vi fyra nya hyresgäster

NCC har tecknat avtal med fyra nya hyresgäster om totalt cirka 1450 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. MIMO ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

MIMO omfattar cirka 38 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Projektet består av en befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 våningar respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. Huset är under byggnation och kommer att färdigställas under 2024.

– Det är ett stort intresse för vårt kontor MIMO i Mölndal. Vi är så glada att få välkomna ytterligare fyra hyresgäster till vårt fina projekt. Mixen av företag kommer att bidra till den dynamik som vi önskar när vi utvecklar MIMO, säger Sarah Pennycook, fastighetsutvecklare på NCC Property Development.

Hertz, First Rent a Car AB Sweden, ett hyrbilsföretag i Sverige, har tecknat hyresavtal avseende 587 kvadratmeter i den nya delen på våning 14. Hertz, First Rent A Car tillträder sina lokaler oktober 2024.

– Med MIMOs placering mitt i centrala innerstaden får vi på Hertz de bästa förutsättningarna att skapa vårt nya kontor. Med all tänkbar service och kommunikationsslag i anslutning till kontoret erbjuder vi en arbetsplats som motsvarar de förväntningar som våra medarbetare har idag, säger Mattias Wäne, President and CEO First Rent a Car AB Sweden.

PDS Vision, är specialiserade inom digitala lösningar. Företaget hyr 409 kvadratmeter på våning 13 i den nya delen. PDS Vision tillträder september 2024.

IC Energy, är ett företag med fokus på leverans av konsulttjänster inom energi och byggtjänster. De har tecknat hyresavtal avseende 280 kvadratmeter kontorsyta på våning 2 i befintligt hus. Företaget tillträder lokalen i september 2023.

Ratsit är ett internetbaserat företag som tillhandahåller affärs- och kreditinformation. Företaget har tecknat hyresavtal avseende 167 kvadratmeter kontorsyta på våning 18 i den nya delen. Ratsit tillträder sina lokaler september 2024.

Uthyrningsgraden i MIMO uppgår till drygt 40 procent, där Axfood, Checkbiz, SATS och Mindpark sedan tidigare är klara hyresgäster. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.

MIMO är utvecklat enligt NCC:s MåBra-metod genom vilken vi adderar värde till en fastighet baserat på dess unika förutsättningar. Det innebär bland annat att belysning, material, färg, ventilation, sociala utrymmen och andra delar av arbetsupplevelsen har utvärderats och anpassats för att människorna som kommer att vistas i huset ska trivas och må så bra som möjligt. I huset kommer det också finnas en träningsanläggning och hälsosamma matalternativ för att ytterligare stärka kontorets betydelse för medarbetarna.

Mölndals Bro

Andra intressanta nyheter