Univar Solutions och Avoki flyttar till MIMO

Univar Solutions, som arbetar med distribution av kemiska produkter, hyr en kontorslokal om 291 kvadratmeter i MIMO.

Avoki erbjuder IT-lösningar till arbetsplatser. Företaget hyr en kontorslokal om 449 kvm. Båda bolagen tillträder sina lokaler i februari 2025.

— Vi arbetar med att skapa toppmoderna IT-lösningar som tar företag in i framtiden. Därmed är det givetvis viktigt för oss att säkerställa att vårt kontor lever upp till våra högt ställda krav och det kontoret har vi hittat i MIMO, säger Tobias Lindstrand, Site Manager på Avoki.

MIMO omfattar cirka 38 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Projektet består av en befintlig byggnad som renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. De första hyresgästerna kommer att flytta in under september 2024.

— Vi märker av ett mycket stort intresse för vårt kontorsprojekt MIMO i Mölndal.  Vi gläds åt att huset fortsätter att fyllas med hyresgäster och att vi nu även kan välkomna Univar Solutions och Avoki till MIMO, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.

Andra hyresgäster som tecknat hyresavtal i MIMO den senaste tiden är bland annat Kappahl, Hertz och Absfront. Axfood, SATS och Mindpark är sedan tidigare klara hyresgäster och kommer att bidra till husets höga nivå av service. Husen byggs för att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.

MIMO är utvecklat enligt NCC:s MåBra-metod genom vilken man adderar värde till en fastighet baserat på dess unika förutsättningar. Det innebär bland annat att belysning, material, färg, sociala utrymmen och andra delar av arbetsupplevelsen har utvärderats och anpassats för att människorna som kommer att vistas i huset ska trivas och må så bra som möjligt. I huset kommer det också finnas en träningsanläggning och hälsosamma matalternativ för att ytterligare stärka kontorets betydelse för medarbetarna.

MIMO

Andra intressanta nyheter